Top Social

Regionale Zomer Kampioenschappen 2018 weekend 1

Afgelopen weken zijn voor Stan anders verlopen dan verwacht en gepland. Met de Zuid Nederlandse Kampioenschappen als eerst op de agenda en het NK twee weken daarna was de focus de voorbereiding op deze kampioenschappen. Het trainingskamp in Utrecht zou een eerste stap moeten zijn om zijn niveau naar een hoger plan te tillen. Echter is Stan tijdens het trainingskamp door zijn enkel gegaan wat hem veel pijn bezorgde en lopen onmogelijk maakte. Een bezoek aan een huisarts en zijn diagnose wees uit op een gescheurden enkelband en 5 weken rust. Dat betekende einde seizoen. Een bezoek bij de fysiotherapeut bij Topsupport werd gepland direct na het trainingskamp. Gelukkig voor Stan werd de pijn al wat minder en kon hij al wat

beter op zijn bezeerde voet staan. De fysioterapeut kwam (gelukkig) al snel tot een andere conclusie namelijk dat zijn enkelband niet gescheurd was maar wellicht opgerekt. Dit betekende dat hij enkele dagen later weer kon trainen, zeker omdat de pijn al snel minder werd. Geen ideale voorbereiding maar toch een opluchting. 

Omdat ongelukken nooit alleen komen diende het volgende euvel zich aan... In de week vooraafgaand aan de Zuid Nederlandse Kampioenschappen had Stan plotseling last van zijn buik. Hij kon zelfs niet rechtlopen van de pijn. Die ochtend wees de huisarts hem direct door naar het ziekenhuis met de diagnose blindedarm ontsteking... Dat was schrikken! Allerlei onderzoeken later bleek de diagnose aangepast naar ontstoken lympheklieren in de buik. De symptomen zijn gelijk aan een blinde darm ontsteking alleen kun deze ontsteking snel voorbij zijn. Stan werd naar huis gestuurd maar niet voordat hij de vraag had gesteld of hij weermocht trainen. Dat was geen probleem wanneer de pijn dat zou toelaten. De pijn was ook in dit geval in enkele dagen weer weg. Dat dit geen goede voorbereiding was naar de wedstrijd dat weekend mag duidelijk zijn. De verwachtingen waren daarom niet hoog gespannen hoewel Stan zich weer 100% goed voelde.

Op zaterdag stond de 200 rug en de 50 vrij op het prograam met een estafette 4x200 vrij als afsluiting. De oorspronkelijke doelstelling om een NK limiet te zwemmen op de 200 rug werd dik gehaald, een regelrechte verrassing! Een heel mooi PR op de 50 vrij en een eerste plaats op estafette maakte die dag het succes compleet.

Zondag waren de verwachtingen daarom weer bijgesteld. Misschien kon nog een limiet gezwommen worden. Zondag stond de 100 vlinder, 200 vrij en de estafette 4x100 wissel op het programma. De vlinder werd snel gestart, de eindtijd lag rond zijn PR. De tijd op de 200 vrij was net genoeg voor het behalen van ook deze NK limiet. Knap gedaan met de tegenslagen in het achterhoofd! Stan mocht de 100 rug doen, derhalve als startzwemmer op de 4x100 wisselslag estafette. Dat gaf daarom al een kans op het behalen van de limiet op de 100 rug. Een goede start, mooie onderwaterfases en volle inzet resulteerde zowaar ook hier in een mooi PR en een NK limiet! De eerste plaats met deze estafette maakte het succesvolle weekend compleet.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found